Vasarā gandrīz katru dienu gatavoju kaut ko no kabačiem. Mana vecmāmiņa man tos kosmiskā mērogā dod, tāpēc man kaut kas jāizdomā.
Un beidzot atradu recepti, kuru var pagatavot bieži un bez satraukuma. Visu iemetu cepeškrāsnī un ēdiens ir gatavs. Es jums piedāvāju soli pa solim recepti kabaču cepšanai cepeškrāsnī.
Es dalos ar jums vienkāršā receptē, pēc kuras jums nebūs jāmazgā panna. Un kā bonusu es jums pateikšu, kā pagatavot ideālu mērci šim ēdienam.
Soli pa solim recepte kabaču cepšanai cepeškrāsnī
SASTĀVDAĻAS
2 kabači
2 olas
1 ēd.k. cietā siera
2 ēd.k. maizes drupaču
3 ēd.k. miltu
sāls
garšvielas pēc garšas
olīvju eļļa
MĒRCES SASTĀVDAĻAS
125 g jogurta
2 ēd.k. olīvju eļļas
melnie pipari
1 tējk. sinepes
SAGATAVOŠANA
1.Ņem divus vidēja izmēra cukīni. Nomazgājiet, nogrieziet astes un sarīvējiet uz rupjās rīves. Tad tie ir labi jānospiež. Ja jūs to nedarīsiet, pankūku vietā jūs saņemsiet vienu lielu pankūku.
2.Atsevišķā traukā sakuļ olas. Pievieno kabačus.
2.Tur pievienojiet arī rīvētu sieru. Oriģinālajā receptē, tika ieteikts izmantot parmezānu. Tomēr es to aizstāju ar parasto sieru un sanāca garšīgi.
3.Tad pievieno miltus, rīvmaizi, sāli, piparus un dažus zaļumus. Pievienoju arī ķiplokus, bet tā jau ir gaumes lieta. Sajauc to visu.
Lasi vēl: 10 garšīgākās krēmzupas no visas pasaules. Pievienojiet savai ēdienkartei dažādību!
Lieciet vienu ēdamkaroti iegūtās mīklas uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katrai pankūkai uzpiliniet pāris pilienus eļļas. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 grādos.
Kamēr kabači gatavojas, pagatavo mērci. Lai to izdarītu, sajauciet parasto biezu, zema tauku satura jogurtu ar sinepēm un sviestu.
Pēc garšas pievieno nedaudz sāli un piparus. Samaisiet līdz gludai vienmērīgai masai. Kad kabači ir gatavi, pasniedziet to visu kopā.
Kā redzat, šīs kabaču pankūkas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojamas. Īpašas pūles nav vajadzīgas. Ceru, ka jums patika šī recepte tikpat ļoti kā man. Labu apetīti!
Ko jūs gatavojat no kabačiem šajā sezonā?